Duurzaam

Duurzaam en Circulaire

Werkkleding en PBM

Wat is duurzame & circulaire bedrijfskleding?

Bij Polvo vinden we het belangrijk dat we op een duurzame manier met grondstoffen omgaan. Zo werken we samen met fabrikanten die een duurzaam productieproces hebben of duurzame kleding leveren. In het geval van circulaire bedrijfskleding worden gerecyclede grondstoffen gebruikt en wordt de bedrijfskleding aan het einde van zijn levensduur weer verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe kleding. We maken goede afspraken met leveranciers en op deze manier zorgen we ervoor dat we het milieu minder zwaar belasten met onze bedrijfskleding. 

Kleding wordt duurzaam genoemd, wanneer er gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen of als het productieproces op een duurzamere manier wordt ingericht. Voorbeelden van duurzame materialen zijn bio-katoen, katoenvervangers (lyocell of tencel) en gerecyclede polyesters. Voorbeelden van het productieproces duurzamer inrichten zijn waterbesparing en minder CO2 uitstoot.


Bij Polvo bedrijfskleding werken we op dit moment met vier fabrikanten samen die een duurzame lijn hebben, maar door de vele vraag zal dit in de toekomst waarschijnlijk uitgebreid gaan worden (Fristads nu nog niet, maar in de toekomst mogelijk wel). Fabrikanten zijn ontzettend aan het ontwikkelen en uitbreiden in hun duurzame lijn. Hieronder wat concretere informatie met betrekking tot de leveranciers en welke producten wij leveren. Mocht je nog meer informatie nodig hebben dan hoor ik het wel, maar waarschijnlijk heeft John vanuit Polvo PBM/Nederweert ook nog wat input vanuit hun ervaringen.

 

Duurzame lijnen van onze merken

Bierbaum Proenen
BP maakt gebruik van gerecyclede PET flessen die zij verwerken in de kleding en zij vermelden dit ook op een artikel (zie afbeelding voor een voorbeeld). In de showroom hebben wij een werkoverall, werkjack en werkbroek hangen.

ECC Couture
Hiervan hebben wij duurzame overhemden in de showroom. Deze overhemden zijn gemaakt van organisch katoen 55% en gerecycled polyester 45%.

Geyser
Wij hebben van leverancier ID Identity de Geyser lijn in de showroom hangen. Dit is sportkleding gemaakt van gerecyclede polyesters. In de showroom hangt een vest, T-shirt en broek.

Fristads
Fristads heeft twee duurzame lijnen geproduceerd: de GPLU en de GSTP. De GPLU is als het ware de basis lijn, die bestaat uit 6 broeken (waarvan 1 kort), 1 amerikaanse overall, 1 bodywarmer en 1 jas. Deze lijn bestaat voor 70% uit gerecycled polyester en 30% uit organisch katoen. Zij hebben een verklaring dat zij gebruik maken van gerecyclede PET flessen en besparen bovendien in hun productieproces 60% water en 40% zogenaamde ‘global warming protection’. De GSTP is de lijn met stretch comfort en bestaat uit 6 broeken (waarvan 2 kort), 1 jas en 2 overalls à komt later dit jaar uit. Deze lijn bestaat voor 88% uit PTT ( een combi van gerecyclede polyster + biobased materiaal) en 12% uit gerecycled polyester (PET flessen).

Professionele werkkleding voor uw branche nodig?