High-Vis

high-Vis

Werkkleding en PBM

High-vis werkkleding, kleding die ópvalt!

High-vis, oftewel high visibility staat voor reflecterende en zichtbare kleding. In veel sectoren is het erg belangrijk dat je zichtbaar bent. In veel gevallen is het zelfs ook verplicht. Bij Polvo bedrijfskleding leveren we werkkleding voor elke denkbare sector, dus ook voor de sectoren waar hi-vis kleding is gewenst of vereist. We kunnen aan al uw eisen en wensen voldoen en zijn op de hoogte van de geldende wetgeving wat betreft hi-vis- en veiligheidskleding. Benieuwd geworden wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze kledingadviseurs.

Veilige en beschermende kleding

Naast opvallende kleding is het ook belangrijk dat je goed beschermd bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vlamvertragende kleding, kleding bestand tegen chemicaliën, Uv-bestendige kleding of antistatische kleding. Voor opvallende of signalisatiekleding zijn verschillende normen opgesteld, zoals de EN ISO 20471. Dit zijn Europese normen waar veiligheidskleding aan moet voldoen. Wanneer kleding aan verschillende normen moet voldoen, spreken we van multinorm kleding. Zo kan het zijn dat kleding niet alleen reflecterend en opvallend moet zijn, maar ook voldoende bescherming moet bieden tegen kou, wind, regen of Uv-straling. Ook is het voor sommige werkzaamheden belangrijk dat kleding schuur-, snij- of hittebestending is. Wij weten precies welke normeringen vereist zijn bij welke werkzaamheden. Zo kunt u er dus altijd van op aan dat u de juiste kleding voor de juiste klus hebt.

Duurzame lijnen van onze merken

Bierbaum Proenen
BP maakt gebruik van gerecyclede PET flessen die zij verwerken in de kleding en zij vermelden dit ook op een artikel (zie afbeelding voor een voorbeeld). In de showroom hebben wij een werkoverall, werkjack en werkbroek hangen.

ECC Couture
Hiervan hebben wij duurzame overhemden in de showroom. Deze overhemden zijn gemaakt van organisch katoen 55% en gerecycled polyester 45%.

Geyser
Wij hebben van leverancier ID Identity de Geyser lijn in de showroom hangen. Dit is sportkleding gemaakt van gerecyclede polyesters. In de showroom hangt een vest, T-shirt en broek.

Fristads
Fristads heeft twee duurzame lijnen geproduceerd: de GPLU en de GSTP. De GPLU is als het ware de basis lijn, die bestaat uit 6 broeken (waarvan 1 kort), 1 amerikaanse overall, 1 bodywarmer en 1 jas. Deze lijn bestaat voor 70% uit gerecycled polyester en 30% uit organisch katoen. Zij hebben een verklaring dat zij gebruik maken van gerecyclede PET flessen en besparen bovendien in hun productieproces 60% water en 40% zogenaamde ‘global warming protection’. De GSTP is de lijn met stretch comfort en bestaat uit 6 broeken (waarvan 2 kort), 1 jas en 2 overalls à komt later dit jaar uit. Deze lijn bestaat voor 88% uit PTT ( een combi van gerecyclede polyster + biobased materiaal) en 12% uit gerecycled polyester (PET flessen).

                    Professionele werkkleding voor uw branche nodig?